40 m2 GordijnKunst ‘Harmony’ voor Protestantse Kerk, Nieuwegein

Een sereen, goddelijk doek in lichte tinten
in opdracht voor de Protestantse kerk in Nieuwegein
van vijf doeken van 4.04 hoog en 1.85 breed
dat het Goddelijke van alle levensvormen illustreert.
Een echte raadplaat, hoe langer men kijkt, hoe meer men ziet.

God is niet verweg, niet later en niet ‘daar’,
maar hier en nu in alles om je heen.
Liefkoos het grassprietje.

Curtain&ko & E. Beeksma via het proces van accumulatieve kunst.

Over dit kunstwerk verscheen een ‘stukje’ in het tijdschrift Happinez van juni 2017 ..

Klantenreferentie:
‘In onze oude kerk in Nieuwegein hangt voor de hoge ramen aan de zuidkant een indrukwekkend mooi vijfluik. Wie voor het eerst binnenkomt is geraakt door de combinatie van lichtinval, ontwerp en zachte kleuren. Ik heb mensen bij binnenkomst hun hand voor de mond zien slaan, zo mooi vonden ze het. Mensen die beter kijken, ontdekken steeds iets nieuws en zien de letterlijk schitterende details. Ze raken ontroerd als de zon erdoor heen naar binnen straalt. We hebben ontzettend veel prachtige reacties van mensen.

Het is een feest om met Tatjana samen te werken. Ze heeft zelf prachtige ideeën, tegelijkertijd luistert ze ook heel goed. Je hebt echt het gevoel samen een kunstwerk te maken. Ze voelt perfect de sfeer aan die we willen, en kan van een idee ook werkelijkheid maken. Tatjana levert geen half werk, en doet daar ook alles aan. Ze zoekt oplossingen, denkt buiten de kaders, en heeft het geluk steeds weer professionele mensen om zich heen te vinden die haar bijstaan in bijvoorbeeld de technische aspecten van het werk (zulke grote gordijnen recht hangen in een scheve kerk is een kunstwerk op zich). Daarbij komt ze haar afspraken op alle fronten na, en werkt daar heel (te!) hard aan.
Wij hebben haar in ons hart gesloten, en zijn onvoorstelbaar vereerd dat wij een kunstwerk van zo’n hoge kwaliteit voor de ramen van onze kerk hebben hangen.

Superlatieven, en allemaal even gemeend. Tatjana, onze dank is groot!’

(en wie wil komen kijken: welkom!)
Ds. Hester de Rivecourt – predikant van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord.

Related Projects